понеділок, 11 травня 2015 р.

Картопляний сік при печії - краще народний засіб

             Спочатку картопля мав виключно харчове значення. Його використовували як корм для тварин, потім він став використовуватися для людей. Трохи пізніше їм зацікавилися як сировиною великий технічної цінності, стали отримувати з нього крохмаль, спирт, декстрин. Але практично з самого початку використання його в їжу, люди помітили, що вичавлений сік картоплі чудово підходить для лікування захворювань травної системи. Лікує такий продукт і печію. Питання про ефективність і безпеку такого методу лікування турбують многіхкто зіткнувся в своєму житті з печією. Що потрібно знати про застосування картоплі як такого лікувального сировини? Розглянемо всі докладно. Картопля - корисний продукт Лікування печії картопляним соком цілком обгрунтовано. В одному бульбі вміщуються не тільки корисні вітаміни, це маленька комора з незамінними природними компонентами, і до її складу входять: Вітаміни групи В, вітамін С, РР, К, Е, Д, Н, каротин. Вони мають антиоксидантну активність, сприяють загоєнню слизової, зміцнюють судинні стінки, відновлюють структуру пошкодженої тканини. Бульби картоплі містять полісахариди: крохмаль, клітковина, пектин. Такі речовини пов'язують надлишкову соляну кислоту, обволікають стінки стравоходу і шлунку, захищаючи їх від дії шлункового соку. Крім цього картопляний сік найбільш ефективний при печії, так як в процесі травлення він обволікає харчову грудку, завдяки чому навіть гостра їжа не пошкоджує слизову. Свіжий картопляний сік крім усього іншого містить незамінні амінокислоти, корисні органічні кислоти, мінеральні солі - калій і фосфор, що впливають на всі процеси життєдіяльності. Відео про користь картоплі Як правильно приймати картопляний сік від печії Існують декілька простих правил, які допоможуть у боротьбі з пекучими болями. Важливо пам'ятати також і всі запобіжні заходи, щоб не нашкодити власному організму. Діє напій недовго, тому при частій печії, приймати його треба 3-5 разів на день. Найкраще сік картоплі від печії пити після їжі. У цей період найбільше виробляється соляної кислоти в шлунку і симптом печії проявляється сильніше. Допускається використання картопляного соканатощак, в проміжках між основними прийомами їжі. Вибирати треба дозрілий плід, без зелених плям. У них міститься отруйний глікоалкалоїд соланін, який зашкодить. Не можна забувати, що сік картоплі гальмує роботу травних залоз, значить довго і у великих обсягах цілющий напій пити небажано. Сиру картоплю від печії менш ефективний, краще вживати свіжовичавлений сік: рідина швидше дійде до місця призначення і зв'яже надлишкову соляну кислоту. Картопляний крохмаль надає не тільки обволікаючу і протизапальну дію, але й послаблювальну, тому не рекомендується приймати картопляний сік людям з розладом травлення та з чутливим кишечником. Зустрічається індивідуальна непереносимість компонентів картопляного соку. У таких людей печія після вживання напою посилюється, з'являється нудота і блювота. У такому випадку слід звернутися до лікаря. Як лікувати печію картопляним соком без шкоди для здоров'я? Потрібно використовувати виключно свіжовичавлений напій і в малих кількостях (не більш п'яти столових ложок за один прийом), і желательнопосле повного обстеження в поліклініці. Добре картопляним сокомлечіть печію після переїдання і при незначних погрішності в дієті. Сік картоплі згодиться і як доповнення до основного лікування, при наявності алергії на препарати. Він завжди під рукою, а значить, такий рецепт сміливо можна додавати в домашню аптечку!

Немає коментарів:

Дописати коментар